Presserum
Find vej
Medarbejdere
Job
Grupper og Klubber
Styringsorganer
Arbejdsplaner
Samarbejde udadtil

Om Struer Museum

B&O-samlingen - fra fabrik til museum

Så er det et faktum!

Den store B&O-samling skal overgå fra B&O-fabrikken til Struer Museum. B&O er kendt for altid at skue ud i fremtiden - altid på jagt efter nye teknikaliteter. Derfor er det et sandt mirakel, at der gennem tiden er opstået en så nuanceret produktsamling i fabrikkens kælder, der på helt unik vis belyser et dansk stykke virksomhedshistorie i Struer.

Radioer, fjernsyn, højttalere, forstærkere, produkter fra datterselskaberne Medicom og BOFA. Fotografier fra fabrikkens historie og personer knyttet hertil samt produktdokumentation på enhver vis. Hele molevitten, der fylder 1,4 kilometer hyldeplads, skal registreres og lægges til offentligt skue på Museernes Samlinger på internettet.

Museets faste stab af uvurderlige hjælpere fra B&O-klubbens tekniske hjælpere arbejder med at klargøre produkterne til overdragelsen gennem rengøring, reparering og tests.

Ronny Kaas, der har B&O-samlingen i blodet, er dens koordinator. Ronnys farfar Magnus Mortensen var ildsjælen, der i sin fritid samlede dele til de B&O-produkter, der senere kom til at danne grundlaget for denne meget komplette samling.

Det er ikke første gang, at B&O-samlingen flyttes. Den blev samlet under Fabrik 3 i "Tremmeburet" i 1960'erne senere under Fabrik 6 - sidenhen ud på fabrik 10 - for nu altså at indgå i Struer Museums faste samling.

Jeg - Majken Høgh - er ansat til at varetage overgangen fra fabrik til museum. Du kan følge projektets rejse gennem samlingen her på Struer Museums hjemmeside. Her vil jeg fortælle om nye opdagelser i det hele taget alle gode historier, der befinder sig under støvet i B&Os samlingen.

De tekniske hjælpere

De tekniske hjælpere fra venstre mod højre: Erik Albert Jensen, Erich Lykkegaard, Bjarne Birger Jensen, Bent Mogensen og Bjørn Barfoed.