Presserum
Find vej
Medarbejdere
Job
Grupper og Klubber
Styringsorganer
Arbejdsplaner
Samarbejde udadtil

Om Struer Museum

Projekt modelbane.

foto6

Projektet går ud på at bygge en model af Struer banegård anno 1952.

I 1860'erne var Struer udset til at blive hele Danmarks havn for den nye landbrugseksport til England. Havnen fra 1856 blev udvidet med et større bassin til dampskibe, og den lille ladeplads fik en stor flot station.

Struer blev ikke centrum for udlandshandelen, men flere strækninger kom til, og med jernbanen kom der fart i Struers udvikling fra limfjordsflække til købstad. Omkring 1920 var distriktsbygningen i Jyllandsgade centrum for en tredjedel af det danske jernbanenet.

I 1952 var der et vældigt liv omkring jernbanen, og det er dette vi forsøger at vidergive til folk idag. det er en vigtig del af Struer og vestjyllands historie.

Modellen bliver bygget i 1:87, der skal kunne køres på modellen. i dagligdagen vil man kunne se et tog køre, men ved særlige arrangermenter vil der være frivilige som vil køre med anlæget, samt tage børnene i hånden fortælle om anlæget og lade børnene evt. prøve at køre med tog.

Vi har fået værkstedet, som ligger sammen med lokalhistorisk arkiv til at bygge i. Her bygger vi modulerne som så efterhånden vil blive samlet i kælderen på Struer museum.