Presserum
Find vej
Medarbejdere
Job
Grupper og Klubber
Styringsorganer
Arbejdsplaner
Samarbejde udadtil

Om Struer Museum

Historien fortalt gennem dilemmabaseret formidling

Struer Museum er med, når DR, Nationalmuseet, Slots- og Kulturstyrelsen og en række kulturinstitutioner med projektet "Historier om Danmark" sætter fokus på Danmarks historie. Målet med projektet er at styrke og nuancere historiebevidstheden samt den historiske interesse hos alle danskere, uanset alder, køn og postnummer.

Som et led i projektet arbejder vi (på Struer Museum) for tiden med en meget spændende formidlingsform - nemlig dilemmabaseret historieformidling. Når man arbejder med Danmarkshistorien på denne måde, ligger fokus i høj grad på indlevelse og refleksion, hvilket gør historien nærværende, relevant og interessant for den enkelte deltager.

Vi er i gang med at lave et dilemma-brætspil, som er rettet mod gymnasieelever og andre interesserede. Spillet kommer til at foregå i Struer under Besættelsen (1940-45). Vi regner med, at spillet er færdigt før sommerferien, hvorefter man kan komme og spille her på museet eller låne spillet med hjem. Herudover arrangerer vi brætspilsdage i efterårsferien - hvor man kan komme med venner og familie og få afgjort, hvem der egentligt er bedst til dilemmaspil.

Ud over dilemma-brætspillet har vi på museet - bl.a. i samarbejde med Den Gamle By (Aarhus) og Arbejdermuseet (København) - været med til at udarbejde et metodekatalog til museer og skoler, som ønsker at arbejde med dilemmabaseret formidling. Kataloget kan downloades her.

PDFicon 24x24