TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Udstillinger-temaer

DERFOR HAR JEG BOSAT MIG I STRUER

Simona portræt krukke Simona 9 kopi

Simona Filip fra Rumænien er coordinator for udstillingen

Hvorfor flytter man til Struer? Er det skæbne, kærlighed, Limfjorden eller arbejde? Nu fortæller tilflyttere fra en række østeuropæiske lande deres helt personlige historie, om hvorfor de flyttede til Struer langvejs fra.

Struer Museum åbner dørene for en ny udstilling 'Derfor er jeg bosat i Struer' lørdag den 25. januar 2014 kl. 13.00 til 17.00. Ved ferniseringen kan du smage lækre kager fra Polen, Rumænien, Bulgarien og Letland. Daniel Gavrilas spiller traditionel rumænsk musik, og du kan møde mange af tilflytterne, der gerne vil dele deres oplevelser.

Det er tilflytternes egen udstilling, og Struer Museum har som sådan kun lagt lokaler til og hjulpet med den praktiske opbygning. Derfor viser udstillingen også tilflytternes egne historier og de lande, som de kommer fra, på den måde, som de gerne selv vil have dem fremstillet.

Udstillingen viser livet i de nævnte lande, og hvordan de fremmede traditioner smitter af på deres livsstil her i Struer. Du kan tage på en visuel rejse til landenes kendte regioner og se deres smukke håndlavede folkedragter, egnsspecifikt keramik og broderiarbejder. Udstillingen viser landenes vigtigste værdier gennem sande historier, traditionelle sange og egnsretter. Kom forbi og bliv inspireret og få ændret den måde du ser verden på.

Du kan se udstillingen frem til den 5. maj.

Udstillingsåbningen er gratis og finder sted på Struer Museum.