TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Udstillinger-temaer

Rasmus Klump & Futkarl

Jernbanen fra Århus til Struer fylder 150 år, og det fejrer Struer Museum med eventyr fra tegneseriens forunderlige verden.

Vi har nemlig inviteret Futkarl med sit tog ind på museet. Futkarl optræder i Rasmus Klump nummer 14 'Rasmus Klump og Futkarl'. Vi er glade for på museet at kunne udstille alle de originale striber tegnet af Carla og Vilhelm Hansen til dette album. Det er yderst sjældent, at originaltegningerne udstilles. Det er første gang nogen sinde, at et museum viser alle tegningerne til Futkarl, og det er vi meget stolte af.

 

Rasmus Klump hjemmeside

(C) 2015 Rasmus Klump A/S

Rasmus Klump blev oprindeligt tegnet til Berlingske Aftenavis i 1951, hvor avislæserne kunne se og læse en stribe med fire tegninger. Det var tegnerne selv, der gav den rare bjørn navn - den kom til at hedde Klump navngivet efter naboens hund.
Allerede fire år efter året efter den første avisstribe var Rasmus Klump så kendt og udbredt, at striberne blev trykt i 120 blade og aviser i hele 21 lande.

Tegneren Vilhelm Hansen begyndte sin karriere som tegner på et reklamebureau, hvor han hovedsageligt tegnede biler. Men da 2. verdenskrig ramte Danmark måtte han sadle om, og Vilhelm Hansen begyndte at tegne illustrationer til børn. En ny verden med sjove kække dyr og deres oplevelser åbnede sig - og det var i dette univers Vilhelm Hansen befandt sig bedst.

På Struer Museum kan du fra 10. oktober til midt i maj 2016 gå ind i Rasmus Klumps dejlige tillidsvækkende verden fyldt med blå himmel, hvide prikker, gode venner, sjove opgaver og ikke mindst velduftende pandekager.

I udstillingen kan du både leg, tegne og spille med Rasmus Klump og vennerne - der både kan nydes af både børn og voksne.

Futkarl ankommer

(C) 2015 Rasmus Klump A/S