TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Udstillinger-temaer

Kulturruter i Danmark

Danish way of life m logo h

 

Det moderne Danmark - Danish way of life
I anden halvdel af 1900-tallet blev Danmark kendt for design, frisind, åbenhed og ligestilling. I takt med at velstanden steg, ændrede forbrugsmønsteret sig, og den fulde beskæftigelse betød, at kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet. Velfærdsstaten blev opbygget med institutioner, hvor synet på den enkelte blev påvirket af tidens nye tanker.

Det var en eksperimenterende tid med nye måder at organisere sig på i både familier, på arbejdspladser, i politiske og faglige bevægelser, og i institutioner som skoler, børnehaver og fængsler. Samtidig blev der diskuteret ligestilling, fri abort og rettigheder for fædre. Tiden er fuld af modsætninger, men den har samtidig sat dagsordenen for, hvor det danske samfund er i dag.

Det var omkring radioen og tv'et velfærdssamfundets kernefamilie indrettede sig med moderne design og med nye omgangsformer. Få historien om en af de største figurer indenfor moderne dansk design på Struer Museum. Med udspring i det danske designeventyr eksporterede Bang & Olufsen radikalt anderledes design til hele verden og skabte et af verdens stærkeste brands. Bang & Olufsen blev indbegrebet af den skandinaviske drøm med sine højteknologiske og stilrene produkter.

Kulturruter i danmark - Danish way of life

Region

Tag med på en perlerække af oplevelser, når vi sammen med Den Gamle By, Kvindemuseet og Fængselsmuseet inviterer på en tur rundt i det moderne Danmarks historie.

 

Kulturruten er lavet i samarbejde med VisitAarhus og Aarhus 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metro vandret