TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Udstillinger-temaer

B&Os 90års jubilæum 2015

I efteråret er det 90 års siden, at ingeniørerne Peter Bang og Svend Olufsen skabte et radiofirma på tårnværelset på herregården Quistrup. Siden er Bang & Olufsen vokset til ikke bare et verdenskendt men også et verdensanerkendt firma - og deres runde fødselsdag vidner om det grundlæggerne kaldte Foretagsomhedsfantasi… en aldrig svigtende Vilje til at ville skabe det bedste, til stadig at finde nye Veje…

Struer Museum fejrer Bang & Olufsens 90års jubilæum med en række foredrag, der omhandler Bang & Olufsens guldalder i 1970erne på markedsførings-, ide- og designplanet.

Foredragene er alle gratis - vi ønsker alle en god fornøjelse!

LØRDAG DEN 29. AUGUST 2015

Foredragene vil blive afholdt på Struer Museum

Kl. 13.00
Foredragholder: Hans Elfelt Bonnesen
Telefonbogen i et historisk lys

Telefonbogen

Lorenz Duus Hansens 'Telefonbog' fra 1943

Hans Elfelt Bonnesen vil denne aften berette om 2. verdenskrig, og hvilken rolle radioteknologi kom til at spille i modstandskampen. Særligt vil han lægge vægt på et apparat ved navn 'Telefonbogen', der er en illegal radiomodtager og afsender. Som navnet antyder, så kunne radioen nemt uden opsigt bæres i en taske. 'Telefonbogen' blev skabt af ingeniør Duus Hansen, der arbejdede på Bang & Olufsen i afdelingen i København.

Hans Elfelt Bonnesen er forfatteren bag bogen Hemmelig Dansk Radiotjeneste under 2. Verdenskrig.

Kl. 13.45: PAUSE

Kl. 14.15
Foredragholder: Designer Torsten Valeur
Bang & Olfusens design og ideen bag

Valeur
Designer Torsten Valeur

Nu kan du møde en igangværende designer, der er knyttet til Bang & OLufsen. Designer Torsten Valeur fortæller om at være tæt knyttet til designer David Lewis' designproces, og efterfølgende hvordan han selv fungerer som designer bag nogle af Bang & Olufsens nyeste produkter heriblandt de smukke højttalere Beolab 18.

Designhistorier fra de seneste 20 års produkter fra Bang & Olufsen, hvor der vises modeller fra lige fra idéfasen til den konkrete form. Det er dagen, hvor du kan få et indblik i de produkter, der aldrig forlod fabrikken men blev kasseret. Foredraget vil derfor give et unikt indblik skabelsen af Bang & Olufsens design.

 

TORSDAG DEN 3. SEPTEMBER 2015 KL. 19.30 - 22.00
Foredraget vil blive afholdt på Struer Museum

Foredragholder: Udstillings- og samlingschef på Designmuseum Danmark Christian Holmsted Olesen
Bang & Olufsens designguldalder

Jacob Jensen Beogram 4000
Designer Jacob Jensen ved sit arbejdsbord og plakaten til pladespilleren Beogram 4000

Midt i 1960erne lukkede de mange gode danske radiofabrikker på stribe, fordi tyskerne kunne producere højkvalitetselektronik til mere konkurrencedygtige priser. B&O overlevede og blev en af verdens førende designvirksomheder midt i 1970erne.

I 1978 blev virksomhedens produkter udstillet på en separatudstilling i af verdens fineste museer, Museum of Modern Art i New York. Hvordan blev virksomhedens unikke designprofil og bedste produkter til, og hvad var designeren Jacob Jensens rolle?
Udstillings- og samlingschef på Designmuseum Danmark har forsket i B&Os og Jacob Jensens design og skrevet to bøger om emnet. Han gæster denne aften Struer Museum.

Foredraget afholdes i samarbejde med Struer-Egnens Folkeuniversitet.