TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Udstillinger-temaer

Tirsdag d. 20. maj kl. 19.30

 

Bygningsbevaring – teori og praksis

Foredrag med centerleder Arne Høi fra Center for Bygningsbevaring - Raadvad.

 

Hvad vil vi bevare - og hvordan gør vi det?

Hvordan bevarer du dit hus bedst? Huse er ligesom andre ting og sager i verden forgængelige. Vedligeholdes de ikke, så forfalder de og forgår med tiden.

Hvis du skal ombygge eller istandsætte dit hus - så hober spørgsmål sig op omkring, hvordan du mest korrekt går til sagen. Søger du viden i bøger eller hos din lokale håndværker eller byggemarkeder, så stritter svarene ofte i alle retninger.

Arne Høi

Centerleder for Center for bygningsbevaring
Arne Høi

Centerleder og adjungeret professor Arne Høi fra Center for Bygningsbevaring giver denne foredragsaften sit bud på nogle af de spørgsmål, der dukker op, når man skal vedligeholde og istandsætte ældre bygninger. Hvad skal bevares og hvordan gør man det i praksis og hvor finder man råd og vejledning? Hvorfor er en bygning bevaringsværdig eller fredet og hvad betyder det for ejeren?

Arne Høi´s  mangeårige erfaring er hentet fra Center for Bygningsbevaring, der indsamler viden om traditionelle bygningshåndværk og traditionelle byggematerialer samt bygningsrestaurering og restaureringsmetoder.

Raadvad1 Raadvad2

Fotografi af Center for Bygningsbevaring Raadvad set fra søen, og den tilhørende smedje

Center for Bygningsbevaring arbejder med forskning, formidling, kurser og gennemfører også projekter samt vedligeholdelsesplaner og bygningssyn for både offentlige ejendomme og private husejere. Centeret bor i den gamle fredede knivfabrik i Raadvad, der er ramme om et unikt fagligt miljø med forskellige værksteder, som arbejder med bygningsbevaring i praksis.

Kom og hør om konkrete restaureringsprojekter og få svar på alle dine spørgsmål vedrørende bygningsbevaring, når Arne Høi kommer forbi Struer Museum.

Foredraget holdes i samarbejde med Struer Byfond.

OBS: Til dette foredrag er prisen 25 kr. incl. kaffe og kage for alle.

Sprøjtehuset

Detaljebillede af Sprøjtehuset i Struer