TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Udstillinger-temaer

FOREDRAG: lektor Jan Kock: ”Til hverdag og fest - Dansk Glas 1825 – 1925”

I de fleste køkkenskabe og skænke eller dækketøjsskabe i stuerne står der brugsglas, både de daglige og de fine. Nogle er blevet anskaffet efter behov uden at det er dyre sager, andre er dyre sager og samlet gennem årene eller modtaget som gave ved bryllup eller andre særlige lejligheder. Nogle af glassene har mange år på bagen og andre anskaffet fordi de var moderne og smarte. De fleste er produceret på danske glasværker Holmegaard, Kastrup, Conradsminde, Aarhus med flere. En del kommer fra udenlandske glasværker, flest fra landene omkring os.

Glas

Det er denne brogede blanding af glas der skal fokuseres på. Der vil blive givet et bredt billede af hvorledes danske glas så ud i årene frem til 1925, hvor det designede glas begynder at gøre sig gældende. Man vil bl.a. se hvor afhængig vi er af udenlandske modestrømninger.

Glas1

Lektor Jan Kock


En del af aftenen vil blive brugt til at vurdere medbragte glas. Derfor opfordres alle til at tage glas med man gerne vil vide noget om. Det må gerne være mærkelige og sære ting lige som almindeligheder fra ind- og udland.

Så medbring endelig glas.

 

Entre incl. kaffe med brød: 25 kr. for medlemmer og 50 kr. for ikke-medlemmer.