Den 28. november 2017 kl. 19.30
Østers i Limfjorden før og nu
En Østers har ikke til Verden Fiduus, den veed, man kan æde
den ud af sit Huus,
H.C. Andersen ABC-Bogen
![willem-claesz-heda-banquet_detalje1635[1]](/media/100278/willem-claesz-heda-banquet_detalje1635[1]_497x235.jpg)
Detalje af maleri af Willem Claeszoon Heda, 1635
Levevilkårene blev igen gunstige for østers i Limfjorden efter
gennembrudet ved Aggertange 1825.
Omkring 25 år senere blev de første østers fundet nær Struer - og
en kærkommen foretnings-
mulighed opstod i byen.
Men blev lykken ved? Og forblev Struer det centrum for
østershandel, som byen med lynets hast var blevet?

Østersbanker i Limfjorden ca.
1871 Østerspakhuset
i Struer
Kom med og hør om de kostbare østers betydning for Struer, når
museumsinspektør Majken Høgh Olsen
beretter om dette emne helt tilbage fra Struers spæde barndom.
Yderligere vil Kristian Borbjerggaard Madsen og Ole
Borbjerggaard berette om salg af østers her og nu.
Har kineserne fået øje for østers fra Limfjorden? Hvordan ser
østersindustrien ud i dag?
I løbet af aftenen vil der blive smagsprøver på limfjordsøsters
fra Venø Fish Farm. Til de delikate østers
vil blive serveret 'bjørnebryg' - champagne og porter fra Fur
Bryghus - der passer specielt godt til østers.
Foredraget med østers og bjørnebryg koster 60 kr. for
Struer Museums venneforening 35 kr.
På grund af maden er tilmeldning er
nødvendig.
Struer Museum takker aftenens sponsorer:

|