TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Byen-fjorden

Limfjorden og havnen er Struers omdrejningspunkter, og på museet kan du opleve fiskeriets og søfartens historie. I et højt udstillingsrum kan du se flaskeskibe, fiskeredskaber mm. Og på en platform i første sals højde får du en bådebro-oplevelse af de elegante Struer-kajakker.

Struer Havn 1

Det store gennembrud
I 1825 brød Nordsøen igennem Agger Tange, og det blev muligt at sejle direkte ud og ind af den vestlige Limfjord. Det blev starten på en guldalder for de små byer ved fjorden, og i Struer blev to bondegårde og et par fiskerhuse til en rigtig by med havn og handel.

Fisker 01

Fiskeri
Limfjordsfiskeriets historie er også Struer-egnens historie. Fra havnen i Struer og fra fiskerlejerne langs fjorden drev fiskerne deres fiskeri med de karakteristiske små sejlførende sjægte. Fra Struer blev den friske fisk fra store dele af fjorden sendt af sted med jernbanen.

Kajak 01

Kajakkernes stradivarius
Det nyeste kapitel i Struers maritime historie er kajaksportens formel 1-racere fra Struer Kajak. Firmaet blev grundlagt så sent som i 1948, men allerede få år senere var mahogni-racerne fra Struer verdens hurtigste.