TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Digteren

Struers hjerte
Forfatteren Johannes Buchholtz' hus er en kronjuvel i Struer Museums samling. Den smukke og særprægede villa fra 1911 rummer et af Danmarks bedst bevarede interiører fra 1920'erne og 1930'erne, og den er samtidig et originalt og smukt kunstnerhjem.
Der er mulighed for at komme ind og se huset hver dag kl. 13 og 15.
Aktiviteten er inkluderet i entréen.

Digteren01

Snurrepiberier
Huset er fyldt med vidnesbyrd om de hyppige besøg af kunstnere og forfattere, og overalt i det særprægede hus bemærker man Buchholtz' store kærlighed til gamle møbler, ure og sjove påfund. Alt er indrammet af den karakteristiske ultramarinblå farve.

Hør museumsleder Jesper Bækgaard berette om sære opfindelser i det 100 år gamle hus ved at klikke her.

Digteren02

Et samlingssted
Olga og Johannes Buchholtz gæstfrie hjem var et populært samlingssted især for Limfjordsegnens digtere. Jeppe Aakjær, Thøger Larsen, Johan Skjoldborg og Johannes V. Jensen, men også Piet Hein, Liva Weel, Axel Salto, Sigurd Svane og mange andre kunstnere kom på besøg hos Buchholtz.

Digteren04

Johannes Buchholtz
Johannes Buchholtz kom til Struer i 1902, hvor han som trafikassistent fik arbejde ved Statsbanerne. I 1908 blev han gift med Olga og i 1911 flyttede de ind i et nyopført hus, som de selv havde tegnet i alle detaljer.

I 1915 indledte Johannes Buchholtz et betydeligt forfatterskab med romanen 'Egholms Gud', og i de følgende år fulgte bog på bog. I 1924 kunne han opgive arbejdet ved jernbanen, og indtil sin død i 1940 var Johannes Buchholtz en af Danmarks mest læste romanforfattere.