TEMAER
AKTUEL UDSTILLING
AFVIKLEDE UDSTILLINGER
UDSTILLINGSSTEDER
HISTORISKE FORENINGER
ARKIVER
DIGTEKONKURRENCE
DILEMMASPIL
FOREDRAG

Udstillinger-temaer

Mobmus. Nu er museet der, hvor du er.

Mobmus

Det er med stor stolthed, at Museernes samvirke i Vestjylland nu kan præsentere Mobmus for offentligheden. Museerne har i fællesskab udviklet det mobile museum under navnet Mobmus.

 Historien er ikke foregået inde på museerne, men ude i landskabet. Nu kan man få viden om forskellige lokaliteters historie, mens man er derude. Hvis man kan gå på nettet, kan man bruge Mobmus. Mobmus er designet, så det er brugbart også på små skærme. Måske er familien på cykeltur i Vestjylland, og kommer ind i en karakteristisk landsby eller forbi en herregård. Hvis de kan gå på nettet, kan de så få en kort historie om stedet. En kort skrevet tekst giver informationer og ved nogle seværdigheder er der mulighed for at høre eller se lyd- og videoklip. Det kan selvfølgelig også foregå den anden vej rundt, hvor man hjemmefra planlægger sin tur, og finder de steder man gerne vil besøge. Derfor er de små artikler også forsynet med gps-koordinater, mulighed for rutebeskrivelse og billede.

 Mængden af artikler og funktionaliteter i Mobmus kan hele tiden udbygges. Et af de næste skridt bliver opsættelsen af "tags" på udvalgte lokaliteter, så man med en mobiltelefon ikke behøver at søge i Mobmus, men bliver ledt direkte til den relevante artikel.

Mobmus er udviklet i Museumssamvirket i Vestjylland, men det er de enkelte museer, der hver står for at lægge information og artikler ind i deres område, så hvis brugerne mener der mangler noget, så er det bare at henvende sig til det lokale museum.

Mobmus henvender sig til såvel udenlandske som indenlandske turister og lokale interesserede. Det foregår både på dansk, engelsk og tysk, og kræver som sagt ingen andre forudsætninger, end at man kan gå på nettet.