Jul på Apotekergården i Søndbjerg 2019

Traditionen tro er der julelevendegørelse på Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården i Søndbjerg d. 7.- 8. dec. kl. 14-17.

Museet er flot pyntet op, og der er masser af aktiviteter.

I stuer og værksteder arbejdes der med knipling, fremstilling af lys lavet af bivoks samt andre hyggelige gøremål, og i museumskøkkenet breder der sig en liflig duft af jul, når ilden buldrer i det gamle brændekomfur, og der laves klejner. Til den søde tand fremstilles der hjemmelavede bolsjer. Spiller man med i lotteriet, er der i år særdeles fine præmier at vinde (guld fra gemmerne).

Men alt er ikke gaver og kulinariske glæder, selv om disse nok fylder meget i denne søde juletid. I apotekerstuen sidder en særdeles troværdige helbreder, som kun vil dig det godt og sælge Helligt Vand fra den berømte Sct. Mauritius kilde i Serup, til hvis kraft man tidligere kom fra hele Norden for at blive helbredt!

Der er rigtig juletræ på loftet og Rikkes børnekor vil traditionen tro synge julen ind med os, og om søndagen får vi besøg af Christen Birkebæk, som yderligere vil forøge julestemningen ved at spille til julens kendte sange og salmer.