Hvad sker der på Struer Museum?

OBS FOREDRAGET "Genforeningen 1920, som den fejredes i Struer" ER UDSAT TIL 2021.

Genforeningen 1920, som den fejredes i Struer

v. lektor emeritus Jørn Arpe Munksgaard

I anledning af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark fokuserer historiker, lektor emeritus Jørn Arpe Munksgaard i sit foredrag på vigtige aspekter i forbindelse med Genforeningen, samt ikke mindst hvordan den blev højtideligholdt og fejret i Struer for 100 år siden.

I pausen vil der i anledning af foredragets emne være mulighed for at smage et udvalg af kager fra det Sønderjyske Kagebord.

Pris pr. foredrag inkl. kaffe og kage 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer. Pga. coronasituationen er tilmelding obligatorisk, da der er begrænset plads.

Tirsdag d. 12. januar 2021 kl. 19.30 i Nordvestjysk Fjordkulturs lokaler

Træskibet Alvilde, en del af den danske maritime kulturarv. 1897-2020

v. tidligere forstander på Skagen Skipperskole Jørgen Christian Jensen

Tidligere forstander på Skagen Skipperskole, Jørgen Christian Jensen, fortæller om træskibet ”Alvildes ” liv. Foredraget spænder fra Alvilde, som snurrevodskutter, kun med sejl, og op gennem den teknologiske udvikling inden for fiskeriet, til nu i dag, et foreningsskib. Foredraget vil blandt andet omfatte fortælling om skibet såvel som om en af de fiskere med relation til Struer, der har ejet og fisket med Alvilde.

Herudover kommer man ind på den over 10 år lange, meget omfattende, renovering af Alvilde til det foreningsskib, der i dag ejes af ”Alvilde fonden” og bruges af ”Bådlauget Alvilde”.

Har man de seneste år været rundt på Struer havn under Limfjorden Rundt besøget, vil man ved selvsyn kunne have set vort smukke skib, Alvilde.

Foredraget er i samarbejde med Nordvestjysk Fjordkultur og foregår i deres lokaler på Havnevej 6 i Struer. Pris pr. foredrag inkl. kaffe og kage 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer. Tilmelding er obligatorisk pga. begrænset plads.

Søndag d. 21. februar 2021 kl 14.00

Komik og humor i dansk litteratur og muntre sange fra den danske sangskat

Søndagsmatiné på Struer Museum

Søndag d. 21. februar holder Erling Høiberg, som er formand for Johannes Buchholtz Selskabet, foredrag om komik og humor i dansk litteratur fra Ludvig Holberg til Jens Blendstrup.

Som musikalsk indslag er vi glade for at kunne præsentere Mariann Mikkelsen, som kommer og synger muntre sange fra den danske sangskat. Mariann er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og er en meget alsidig sanger – hun har medvirket i musicals, operaopsætninger og været solist i Disney-filmkoncerter. Udover sang spiller Mariann klaver og keltisk harpe.

Arrangementet begynder kl. 14 og koster 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer. Indgangen inkluderer kaffe og kage. Tilmelding er obligatorisk pga. begrænset plads.

Onsdag d. 31. marts 2021 kl. 19.30

Mit livs eventyr – Stjerner jeg har mødt

Kulturkøbmand og tidl. direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center Ernst Trillingsgaard

Spændende foredrag med kulturkøbmanden og tidligere direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center, Ernst Trillingsgaard, som fortæller om sin mangeårige karriere i dansk showbiz. Foredraget krydres med fotos og sjove anekdoter fra barndommen på Jegindø til den gloværdige karriere i dansk showbiz, der blandt andet tæller næsten 4.000 teater- og musikforestillinger samt 80 revyer og møder med internationale kunstnere, hvoraf mere end 90 har plantet et ”Syngende Træ” i Kildeparken.

Lørdag d. 8. maj 2021 kl. 14.00

Udflugt til Lindtorp

v. Karin og Ebbe Toftgaard

Lindtorp er en charmerende forhenværende herregård uden for Linde med en lang og spændende historie. Vi skal besøge Karin og Ebbe Toftgaard, der i dag ejer gården og de ca. 180 td. land, som nu hører til.

Når vi ankommer til Lindtorp, viser Karin og Ebbe os rundt på gården, og vi ser bl.a. resterne af den voldgrav, som engang omkransede Lindtorp. Efterfølgende besøger vi galleriet og antikbutikken, som parret har indrettet i hhv. havestue og tidl. hestestald. Udflugten slutter med kaffe og kage i gårdens stuer, hvor Karin og Ebbe fortæller om Lindtorps historie, og hvad det er i dag.

Pris 45 kr. (inklusiv kaffe og kage).
Mødested: Lindtorpvej 6, Linde.
Hvis du ikke kan komme derud, så hjælper museet gerne til.
Tilmelding påkrævet pga. begrænset plads.