Hvad sker der på Struer Museum?

Torsdag d. 16 september 2021 kl. 19

Byvandring

Torsdag d. 16. september kan du komme på byvandring i det gamle Struer med museumsleder Jesper Bækgaard. Vandringen starter ved Struers ældste bygning, Torngaard, som i dag huser Struer Museum. Turen tager omkring halvanden time og leder os bl.a. forbi jernbanen, havnen, rådhuset, borgerskolen og skoletrappen.

Pris: gratis (men tilmelding er påkrævet). Mødetidspunkt: Torsdag d. 16. september (2021) kl. 19. Mødested: Torngaard (Struer Museum) på Søndergade 23, 7600 Struer.

Book billet her

Lørdag d. 2. oktober 2021 kl. 14.00 (OBS. bemærk mødested: Lindtorpvej 6, Linde)

Udflugt til Lindtorp

Lindtorp er en charmerende forhenværende herregård uden for Linde med en lang og spændende historie. Vi skal besøge Karin og Ebbe Toftgaard, der i dag ejer gården og de ca. 180 td. land, som nu hører til.

Når vi ankommer til Lindtorp, går vi en tur i haven langs resterne af gamle voldgrav. Efterfølgende besøger vi galleriet og antikbutikken, som parret har indrettet i hhv. havestue og tidl. hestestald. Udflugten slutter med kaffe og hjemmebagt kringle i gårdens stuer, hvor Karin og Ebbe fortæller om Lindtorps historie, og hvad det er i dag.

Pris 45 kr. (inklusiv kaffe og kage). Mødetidspunkt: lørdag d. 2. oktober kl. 14. Mødested: Lindtorpvej 6, Linde. Tilmelding påkrævet pga. begrænset plads.

Lørdag d. 16. oktober kl. 14

Guidet rundtur i Bang & Olufsen-udstillingen på Struer Museum

Kom på guidet rundtur i Struer Museums Bang & Olufsen-udstilling med en af firmaets tidligere medarbejder, der kender alle de gode historier bag de ikoniske designs, som gjorde firmaet til et af verdens stærkeste brands.

Pris: rundturen er gratis ved køb af indgangsbillet til museet. Tilmelding er obligatorisk. Mødetidspunkt: kl. 14 både d. 16. oktober. Mødested: caféen på Struer Museum.

Torsdag d. 21. oktober kl. 15.00

Tegl og tog; kunst og fjord – kulturhistoriens afsæt i landskabet

Kom til fire mini-foredrag på Struer Museum og bliv klogere på den kulturhistorie i Struer, som er udsprunget af geologiske og geografiske forhold. I anledningen af at Geopark Vestjylland fejrer sin udnævnelse til UNESCO Global Geopark, har vi inviteret fire lokale foredragsholdere til at fortælle ca. 20 minutter om hvert sit emne:

• Benny Boysen, museumsleder v. Museum Sea Art, fortæller om forudsætning og udvikling i Struers søfartshistorie
  • Mikkel Ellersgaard Sørensen, museumsinspektør v. Struer Museum, fortæller om Struers teglværkshistorie med særligt fokus på Struer Teglværk
  • Kaj Rasmussen, formand for Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseums støtteforening, fortæller om Struers jernbanehistorie
  • Kristian Tikjøb Olsen, højskolelærer v. SeniorHøjskolen i Nørre Nissum, fortæller om Toftummalerne

Foredragene begynder torsdag 21. oktober kl. 15. Efter de fire foredrag har du mulighed for at komme med på en kortere gåtur forbi banegården, Tegltorvet og havnen, som der er blevet fortalt om. Gåturen slutter med et besøg hos Nordvestjysk Fjordkultur. Pris inkl. kaffe og kage 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer. Tilmelding er obligatorisk pga. begrænset plads.

Pris: 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer. Mødetidspunkt: 21. oktober 2021 kl. 15. Mødested: Struer Museum, Søndergade 23, 7600 Struer.

Køb billet her

Lørdag d. 23. oktober kl. 14.00

Guidet rundtur i Bang & Olufsen-udstillingen på Struer Museum

Pris: rundturen er gratis ved køb af indgangsbillet til museet. Tilmelding er obligatorisk. Mødetidspunkt: kl. 14 både d. 23. oktober. Mødested: caféen på Struer Museum.

Book billet her

Tirsdag d. 9. november 2021 kl. 19.00 (OBS. bemærk at foredraget ikke foregår på Struer Museum)

Træskibet Alvilde, en del af den danske maritime kulturarv. 1897-2020

Pensioneret forstander på Skagen Skipperskole, Jørgen Christian Jensen, fortæller om træskibet ”Alvildes” liv. Foredraget spænder fra Alvilde, som snurrevodskutter, kun med sejl, og op gennem den teknologiske udvikling inden for fiskeriet, til nu i dag, et foreningsskib. Foredraget vil blandt andet omfatte fortælling om skibet såvel som om en af de fiskere med relation til Struer, der har ejet og fisket med Alvilde. Herudover kommer man ind på den over 10 år lange, meget omfattende, renovering af Alvilde til det foreningsskib, der i dag ejes af ”Alvilde fonden” og bruges af ”Bådlauget Alvilde”.

Foredraget er i samarbejde med Nordvestjysk Fjordkultur og foregår i deres lokaler på Havnevej 6 i Struer. Pris pr. foredrag inkl. kaffe og kage 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer. Tilmelding er obligatorisk pga. begrænset plads.

Tirsdag d. 16. november kl. 19.30

Kom drømme blå. Om de ultramarinblå vægfarver i Buchholtz hus

Noget helt karakteristisk ved Buchholtz hus er de ultramarin blå vægge. Imidlertid er den blå farve vi ser i dag ikke original, men en genopmaling fra omkring 2007. Clara Bratt Lauridsen, Konserveringscenter Vejle, har undersøgt husets tidligere farvesætning, som viser at Buchholtz i 1920erne maler huset i en blå der var stærkere og mere intens end den er i dag. Men hvorfor vælger Buchholtz en så markant vægfarve? Foredraget peger på inspirationskilder der bunder både i nyklassicismen og moderne kunststrømninger der bryder med traditionen. Selvom retningerne synes modsigende, kunne Buchholtz rumme begge dele, ligesom hans hjem var åbent for kunstnere, der repræsenterede både tradition og fornyelse.

Pris: 35 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer (inkl. kaffe og kage). Tilmelding er obligatorisk. Mødetidspunkt: Tirsdag d. 16. november 2021 kl. 19.30 Mødested: Struer Museum, Søndergade 23, 7600 Struer.

Køb billet her