Lyduniverset

Leg, oplev og lær dig til viden om lydens og høresansens forunderlige verden

Igennem sjove og spændende eksperimenter, spil og oplevelser bliver man klogere på lydens univers. Du kan f.eks. tage din familie med i et foley-studie, hvor man selv skal lægge lyd på en tegnefilm. Et par kokosnødder kan lyde som hestehove, men hvad kan du bruge lyden af et par nøgler eller en paraply til? Du kan også teste din egen evne til at retningsbestemme lyd i en quiz, hvor du skal gætte, hvor i rummet et løvebrøl kommer fra.

Man kan også opleve det nyeste indenfor gode lydoplevelser i hjemmet: Immersive Sound. Vi har bygget et rum til at give den ultimative lydoplevelse med Dolby Atmos, som er det lydsystem, de bedste danske biografer bruger. I rummet kan du høre lydens udvikling fra mono over stereo og surround sound til den nyeste multikanalslyd.

Lyduniverset er for alle, men egner sig særligt godt til familier og skoleklasser. Til alle oplevelser er der en klar læringspointe og mulighed for at blive klogere på lyd og hørelse, som naturvidenskabelige og biologiske fænomener. Nogle af landets allerklogeste hoveder indenfor lyd lærer fra sig i små formidlingsfilm, der knytter sig til de enkelte oplevelser og eksperimenter.

Efter en tur i Lyduniverset har du de bedste forudsætninger for at opleve de mange fine B&O-apparater fra mere end 90 års unik virksomheds- og verdenshistorie, der er udstillet i B&O-udstillingen.

© Struer Museum • Søndergade 23 • 7600 Struer • Tlf. 97 85 13 11

https://da-dk.facebook.com/Struer-Museum-118625741934/