Undervisnings- og skolemateriale

Her på siden kan du finde forslag til jeres besøg på Struer Museum med skoleklasser i alle aldre. Ring og hør mere på 97 85 13 11 eller fang os på mail@struermuseum.dk. Husk at booke tid, inden I kommer.


Rundvisninger for skoleklasser

Skoleklasser kan booke rundvisninger til museets faste udstillinger. Herunder kan du se en række eksempler med et særligt læringsfokus:

  • Rundvisninger i Lyduniverset og Bang & Olufsen-udstillingen med fokus på lyd og den teknologiske udvikling. I Lyduniverset bliver eleverne klogere på lyd gennem spændende eksperimenter. I Bang & Olufsen-udstillingen opleves den teknologiske udvikling. Rundvisningen passer til STEM-fag og kan eventuelt bruges efter et forløb om lyd. 
     
  • Rundvisning i Bang & Olusen-udstillingen med fokus på Bang & Olufsens historie og produkternes designmæssige udvikling. Afhængig af det valgte fokus kan rundvisningen passe til fagene historie eller håndværk og design.
     
  • Rundvisning i Olga og Johannes Buchholtz' hus med fokus på livet i huset og Johannes Buchholtz’ betydning for byens udvikling. Eleverne går rundt i huset og oplever, hvordan et kunstnerhjem kunne se ud på i 1920’erne og 1930’erne. Rundvisningen passer til fagene historie og dansk. Ved større klasser deles eleverne op i to grupper, og får rundvisningen ad to omgange.
     
  • Introduktion til Stuers historie med fokus på de historier, som eleverne kan opleve i museets udstillinger. Introduktionen varer ca. 15 minutter, hvorefter elever og lærere selv kan gå på opdagelse i museets udstillinger. Det anbefales, at eleverne følges med lærerne rundt i udstillingerne, for at alle får mest muligt ud af besøget. 

Elever og lærere kan naturligvis få lov selv at gå rundt på museet efter rundvisning eller introduktion.

Rundvisningernes varighed kan variere efter aftale. Vi anbefaler, at et besøg på museet med skoleklasser har en varighed på mellem 1 og 2 timer. Det er muligt at spise medbragt mad i museets café.

Du har også mulighed for at besøge museet som en del af dit eget undervisningsforløb. Hvis du ønsker en rundvisning i en bestemt del af museet eller med et særligt fokus, så kontakt os – så kan vi aftale, hvordan det kan lade sig gøre.  


Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har spørgsmål til materialet eller feedback.

© Struer Museum • Søndergade 23 • 7600 Struer • Tlf. 97 85 13 11

https://da-dk.facebook.com/Struer-Museum-118625741934/