Historien fortalt gennem dilemmabaseret formidling

Struer Museum var med, da DR, Nationalmuseet, Slots- og Kulturstyrelsen og en række kulturinstitutioner med projektet "Historier om Danmark" satte fokus på Danmarks historie. Målet med projektet var at styrke og nuancere historiebevidstheden samt den historiske interesse hos alle danskere, uanset alder, køn og postnummer.

Som et led i projektet arbejdede vi (på Struer Museum) med en meget spændende formidlingsform - nemlig dilemmabaseret historieformidling. Når man arbejder med Danmarkshistorien på denne måde, ligger fokus i høj grad på indlevelse og refleksion, hvilket gør historien nærværende, relevant og interessant for den enkelte deltager.


STRUER UNDER BESÆTTELSEN
På Struer Museum udarbejdede vi et dilemma-brætspil, som skulle være rettet mod gymnasieelever og andre interesserede. Spillet, STRUER UNDER BESÆTTELSEN, er nu færdigudviklet og produceret i klassesæt, så elever fra Struer Statsgymnasium kan spille det i forbindelse med deres historieundervisning. Spillene ligger også i caféen, så vores besøgende kan spille det, hvis de har lyst. Hvis du gerne vil vide mere om spillet, kan du besøge museet eller kontakte os på mail@struermuseum.dk.

Udover dilemma-brætspillet har vi på museet - bl.a. i samarbejde med Den Gamle By (Aarhus) og Arbejdermuseet (København) - været med til at udarbejde et metodekatalog til museer og skoler, som ønsker at arbejde med dilemmabaseret formidling. Kataloget kan downloades her.

© Struer Museum • Søndergade 23 • 7600 Struer • Tlf. 97 85 13 11

https://da-dk.facebook.com/Struer-Museum-118625741934/