Aktuelt og særudstillinger

Så blev der givet grønt lys til en ny sæson på Apotekergården. Museet åbner for besøgende den 29. juni 2021. Desværre har vi p. g. a. covid-19 måttet sige nej til selskaber i foråret og først på sommeren. De frivillige har til gengæld haft god tid til at nusse og pudse omkring museet. Og det er der faktisk kommet meget godt ud af.

I år kan vi f.eks. byde på flere spændende udstillinger. Museet fik foræret en selvbygget ”original” grønlænderkajak. Kajakken blev opfundet og udviklet af inuitterne for mere end 4500 år siden og fik stor betydning til transport og som fangstredskab, når sæler, hvalros og mindre hvaler skulle nedlægges. (læs mere om kajakken på udstillingen).

Suppleret med Kresten Rusbjergs fine hjembragte ting fra Grønland og andre ting fra ”grønlandsfarere” fik museet lavet en interessant udstilling.

Af andre ting, der er udstillet og trukket frem i lyset, kan nævnes, postvæsenet og stationsbygninger på Thyholm, da de blev ”pensioneret”. Fine kjoler af faldskærms-stof er pænt arrangeret på loftet.

GEO-park Vestjylland har opsat en infotavle med monitor på væggen i museets smalle gang. Ved selvbetjening bliver det muligt at se klip fra vores smukke natur og fra museet.