De uønskede DVD
Antal:
Pris:
kr. 100,00Tilføj til kurv
Gå til kassen
Beskrivelse:

Afsnit 1: Flygtningen der voksede fast (51:14 min)

For den tyske flygtning Gertrud Sedat blev en lille flygtningelejr i Ulfborg hendes redning. Hun kom til Vestjylland med et flygtningetog - til et barskt møde med et land, der havde fået nok af tyskerne, og som tvang kvinder, børn og ældre til at leve fire år bag pigtråd. men et land som mod alle odds blev hendes hjemland.

Afslnit 2: Flygtningen der krydsede sit spor (27:56 min)

71 - årige Günter Scharnowski var tysk flygting i Danmark efter Anden Verdenskrig. Nu er han tilbage i Danmark for at genopleve historien -  og ikke mindst besøge kirkegården i Grove, hvor hans lillesøster ligger begravet. sammen med sin mor og søskende flygtede han fra russernei Østpreussen - mens faren blev taget af russerne og sendt til Sibirien.

Afsnit 3: Kærlighed på flugt (28:49 min)

For Margrethe Komm betød mødet med Danmark og den store flygtningelejr i Grove ved Karup også mødet med hendes store kærlighed. Men hun var tysk flygtning, og derfor var kærligheden forbudt ved lov. Hun blev fængslet og udvist fra landet. Margrethe Komms historie handler om viljen til at holde fast i den store kærlighed og om kampen for at slippe af med mærkatet "uønsket."

Afsnit 4: Herskab på flugt (37:17 min)

For børnene Bärbel og Axel Droese betød flugten fra Østpreussen også flugt fra familiens herregård "Solainen," som de skulle arve. Sammen med deres bedsteforældre kom de 2 børn - syv og fem år gamle - til en lille flygtningelejr i Lyngs på Thyholm.

DVD er produceret af TV-midtvest