Den levende egnshistorie 1 - Thyholm Egnsmuseum DVD
Antal:
Pris:
kr. 100,00Tilføj til kurv
Gå til kassen
Beskrivelse:

Denne 1. DVD i serien er 80 minutter og omhandler en af Danmarkshistoiens dystre perioder på Thyholm. Denne periode er beskrevet i 2 dokumentarfilm og en fotomontage med titlen "Danmark Frit". Begge film omhandler begivenheder på Thyholm og fortælles af to thyholmere.

Tidligere gårdejer Martin Gade fra Odby, giver i den ene kortfilm et indblik i modstandsbevægelsen på Thyholm, hvor jan medvirkede ved både våbenmodtagelsen og jernbanesabotage. Han var også den eneste i modstandsgrupperne på Thyholm, der blev arresteret af den tyske værnebmagt - dog uden at det fik varige konsekvenser.

Den anden fortæller er Inger Riis Christensen, bosat i Vangede, men født og opvokset på gården Helleriis på Thyholm. Hun gengiver i den anden kortfilm sine oplevelser på Thyholm, hvor hun som 22 - årig var vidne til instalation og brug af den første fungerende Eureka pejlesender, som blev vigtig for de engelsek nedkastningsflys navigation over Danmark. Udstyret blev betjent af den unge modstandsmand Svend Erik Christensen, som Inger Riis senere blev gift med i 1947 -  En historie om krig og kærlighed.