Den Havn ved Struer - af Benny Boysen
Antal:
Pris:
kr. 30,00Tilføj til kurv
Gå til kassen
Beskrivelse:

Den Havn ved Struer – historien om Holstebro-Struer Havn.

Af Benny Boysen

Historien om Holstebro-Struer havn begyndte med, at bønder i en skovfattig egn søgte til Limfjorden for at købe norsk bygningstømmer. Her kunne de også uden om lovbefalede afgifter afsætte deres korn og andre landbrugsprodukter til sejlende købmænd fra Aalborg, og samtidig slukke tørsten hos bønder, der drev kro uden bevilling. På stranden ved Struer udvikledes en handel, som kunne true en privilegeret købstads næringsliv.

Flere gange i 1700-tallet greb kongen ind for at ændre dette steds historie, men forgæves. Løsningen blev, at købmænd fra Holstebro for at kontrollere udviklingen selv flyttede til Struer, hvor de for 125 år siden anlagde en havn.

Havnen var købstaden Holstebros, men byen, der voksede op omkring den, var sin egen, og først, da den selv blev købstad, fik den officielt sit navn knyttet til havnen: Holstebro-Struer havn.

- De historiske forudsætninger for havnens tilblivelse, mennesker, virksomheder, begivenheder og udvikling omkring den, det er emnet for denne bog – en fortælling om to byer og deres fælles havn.